...

Zimske radosti

Tijekom siječnja upoznali smo pravu zimu.

Naučili smo kako se treba oblačiti tijekom hladnih zimskih dana i što nam je sve potrebno da nam se ne smrznu ruke, noge i glava.

Izrađivali smo šal i kapu od papira te ih ukrašavali temperama i kolaž papirom. Utvrdili smo imenovanje i razlikovanje boja koristeći različite boje rukavica i njihovo razvrstavanje, što su naše Gusjenice vrlo uspješno radile. Saznali smo gdje žive pingvini, kako izgledaju, koliko brzo mogu roniti, a najviše nas je zanimalo zašto ne mogu letjeti ako su ptice. Izradili smo vlastite pingvine kako bismo ih mogli hraniti njihovom najdražom hranom – ribicama. Koristeći stiropor i „slime“ realistično smo prikazali kako izgleda Južni pol gdje pingvini žive. Ujedno smo spasili i ostale životinje zarobljene u ledu istražujući i otapajući led.

Uz pjesmu „Pet malih pingvina“ veselo smo se gegali i klizali se na prsima baš kao i oni. Nažalost nemamo snijega da uživamo u pravljenju snjegovića, ali kroz nekoliko zanimljivih aktivnosti pokušali smo to barem malo nadoknaditi. Sve se više družimo sa škaricama pa smo tehnikom kolaža izrađivali snjegoviće. Tijekom kuglanja sa snjegovićima, vježbali smo našu preciznost. Koristeći štapiće za uši, oblikovali smo snjegovića i na taj način razvijali finu motoriku. Kroz simboličku igru zimskom kutijom svakodnevno smo izvodili različite zimske aktivnosti. Ovog smo mjeseca učili i emocije. Semaforom ponašanja pratili smo ponašanje i one dobre nagradili naljepnicom. Kroz svakodnevne predstave, Smieškica i Ljutko učili su nas kako se ponašati prema prijateljima. Palicama s različitim izrazima lica učili smo prepoznati i imitirati različite emocije. U dvorani smo kroz različite tjelesne aktivnosti stavili naglasak na igre u paru kako bismo poticali suradnju.

 

Odgovori

Seraphinite AcceleratorOptimized by Seraphinite Accelerator
Turns on site high speed to be attractive for people and search engines.