...

Valentinovo

Mjesec „Veljača“, mjesec je ljubavi. 14. veljače kalendarski obilježavamo Valentinovo, ali mi svakim danom pokušavamo dijeliti ljubav i biti prijatelji jedni drugima. Ovaj tjedan nam je pun srca, crvenila, ljubavi i veselja. Bili smo kreativni i maštoviti pa smo Valentinovo koje je samo po sebi puno ljubavi još više uljepšali. U našoj odgojnoj skupini „Pčelice“ prevladala je ljubav i prijateljstvo. Kroz igru i aktivnosti shvaćaju koliko je ljubav važna te da su i najmanje geste ljubavi ono najveće što možemo nekome dati.

Kroz razne aktivnosti mislili smo jedni na druge. Izrađivali smo poklončiće za naše najmilije.

Izrađivali ogrlice i narukvice od makarona, pravili ukrase od slanog tijesta koje smo poklanjali našim „najdražima“, radili smo otiske srca te „slike“ od kartona sa srcima koje su djeca ukrašavala po svome izboru, čitali prigodne priče.

Igrali smo razne igre; „Memory sa srcima“,Puzzle; „spoji srce“, Matematička igra; „Pronađi odgovarajući broj i pridruži točkicama“. Također, rješavali smo grafo motoričke vježbe, labirinte, razne matematičke radne listiće…

Ono što se najviše „Pčelicama“ svidjelo bilo je to „Stablo prijateljstva“. Model stabla od pravog drveta, ivera ukrasili smo našim imenima. Na šarena srca pisali smo i izrezivali naša imena te plastificirali i zalijepili na drvo. I odgojiteljice su sudjelovale u ovome jer smo mi jedna velika obitelj i jedno veliko ,prijateljstvo“. Za kraj tjedna počastili smo se bombonima u obliku srca koja su ih oduševila. Nema ljepšeg od dječjeg osmijeha. Mi slavimo Valentinovo svaki dan.

                                                                                                          Odgojiteljica Marija

Seraphinite AcceleratorOptimized by Seraphinite Accelerator
Turns on site high speed to be attractive for people and search engines.