...

Rujanske novosti

Uživali smo na ljetnom odmoru, ali smo jedva dočekali povratak u jaslice.Više nismo Pužići jer smo narasli pa smo sada Gusjenice. Pridružilo nam se i šest novih prijatelja. Još su uvijek malo tužni, ali i oni polako počinju uživati u cjelodnevnom boravku u jaslicama. Dane provodimo istražujući novi prostor i igračke. Odgojiteljica Marina nije više s nama, ali joj mi svakodnevno mašemo kroz prozor dok ona brine za svoje nove bebe. Sada u sklopu naše sobe dnevnog boravka imamo kupaonicu u kojoj volimo boraviti. Sada smo veliki pa većina nas više ne nosi pelene.

Trenutno smo posebno zainteresirani za bojanje. Sve više sviramo instrumentima kada pjevamo i plešemo. Svakodnevno odgojiteljice zabilježe mobitelom neke naše zanimljive trenutke pa ih i mi ponekad oponašamo u fotografiranju. Mrežaste kocke su nam i dalje najdraže igračke, ali sada najčešće izrađujemo staze preko kojih hodamo ili vozimo naša brojna vozila. Velike kocke često budu u funkciji rola, to smo naučili i nove prijatelje. Sve više vremena provodimo s manipulativnim igračkama i stalno nešto gradimo.

Senzorne vrećice su nam sada u bočicama, a to nam je još više zanimljivo jer ih sada tijekom proučavanja, možemo i slagati i prenositi.  Za sada je još lijepo vrijeme pa često idemo van na igralište. Još uvijek nismo odlučili volimo li više tobogan ili ljuljačku. Novi prijatelji su većinom mlađi od nas pa ih mi pazimo kada smo vani. Kod kuće imamo i previše igračaka pa često roditelji donesu naš višak u jaslice. Tome se jako radujemo jer onda s prijateljima uživamo u zajedničkoj igri. Odgojiteljice nam svako malo dekoriraju sobu nekim novim ukrasima. Posebno volimo visilice sa zvjezdicama jer kada se soba zamrači prije spavanja one svijetle pa ih možemo promatrati dok ne zaspemo. Budući da smo sada stariji, puno smo sposobniji u kuhinji pa sada pripremamo ozbiljne obroke i znamo ih lijepo servirati.

Odgojiteljice Martina Murvaj i Katarina Sabljić

Odgovori

Seraphinite AcceleratorOptimized by Seraphinite Accelerator
Turns on site high speed to be attractive for people and search engines.