Jesenski ugođaj u studenome

Tijekom studenog uživali smo u pravom jesenskom ugođaju. Promatrali smo opadanje lišća i gole grane drveća, osluškivali smo puhanje vjetra i padanje kiše. Uz veselu pjesmicu “Kiša pada” oblikovali smo kišne kapi i sve što nam treba da ostanemo suhi, kišobrane i čizmice. Prije doručka svakog jutra imamo jutarnju tjelovježbu, a motoričke sposobnosti dodatno razvijamo kroz različite poligone kojima se posebno radujemo. Gusjenice su o gljivama naučile nekoliko važnih stvari.

Naučili smo da postoje dvije vrste gljiva: jestive i otrovne. Od jestivih gljiva možemo pripremiti ukusni obrok, dok je nejestive bolje ne dirati jer su strašno opasne za naše zdravlje pa smo zaključili da ih je “najbolje samo zaobići”.  Između čitanja i prepričavanja slikovnica o gljivama, modeliranja gljiva, kolažiranja, zapjevali smo pjesmicu Muhara,uz koju smo i zaplesali! “Muhara,muhara u šumici stoji marljivo točkice na šeširu broji…” U goste nam je stigla snježna sova i njezin prijatelj miš. Kroz igru s njima razvijali smo senzomotoriku.

Rado smo slušali zanimljiv priča i pjesmica o mudrim sovama. Koristeći bijelu boju i vilice, tapkanjem smo bojali snježnu sovu. Istovremeno uživali smo i u zvukovima koje smo proizvodili za vrijeme bojanja, tj. tapkanja. Izrađivali smo ih i od tuljka toalet papira i perja, posebno smo se potrudili s lijepljenjem nježnog perja. 

Odgovori