Jesenske aktivnosti

Tijekom listopada Gusjenice su Dane kruha obilježili upoznavanjem različitih vrsta brašna kroz taktilne i manipulativne aktivnosti.

Tijekom listopada Gusjenice su Dane kruha obilježili upoznavanjem različitih vrsta brašna kroz taktilne i manipulativne aktivnosti. Od slanog tijesta oblikovali su svoje pekarske proizvode i na taj način razvijali motoriku ruke. Svečane dane obilježila je vesela pjesmica “Pekar” koju djeca pjevaju uz kratku koreografiju.

Dane jabuke djeca su obilježila kroz aktivnosti u kojima su učili boje jabuka, brojali su jabuke, razgovarali su o važnosti jabuke u zdravoj prehrani i zajedno smo izrađivali pitu od jabuka koju smo i kušali. Pjevali su i plesali na pjesmicu “Jabuko, jabučice”. Jesen je pokazala svoju lijepu stranu pa smo zahvaljujući ugodnim temperaturama boravili vani. Prikupili su lišće koje su bojali temperama, a zatim na papiru ostavljali zanimljive otiske. U sobi su vježbali finu i grubu motoriku metenjem lišća unutar određenog prostora.

Počeli su spretnije koristiti ljepilo pa su izrađivali jesenska stabla koja nam sada krase ormariće na hodniku. Svakodnevno uživaju u jesenskoj igri stavljanja i skidanja listova s našeg velikog jesenskog stabla. Svaki dan u sobi imamo različiti poligon kojim razvijamo mišiće cijeloga tijela. Tijekom ovog perioda još bolje su se povezali s novim prijateljima u skupini i svakodnevno uživaju u zajedničkoj igri.

Odgojiteljice Martina Murvaj i Katarina Sabljić

Odgovori