...

Gusjenice u zimskim aktivnostima

Zima je već odavno stigla, a snijeg još uvijek iščekujemo. Iako bez snijega, u gusjenicama je vladala zimska atmosfera. Zimu smo istraživali promatranjem prirode: djeca su uočila da na drveću nema više lišća i da im je jako hladno po rukama i nogama. Zimske aktivnosti  započeli smo sa zimskom odjećom i obućom, imenovanjem i prepoznavanjem odjevnih predmeta (kapa, šal, rukavice, jakna i čizmice).Svakodnevnim promišljenim  poticajima  djeca su produbljivala svoja znanja i vještine kroz likovne, govorne i istraživačko- spoznajne aktivnosti.                    

Kroz likovne aktivnosti vježbali smo finu motoriku lijepljenjem šarenih komadića papira i vune, bojanjem temperama, drvenim pastelama i otiskom stopala. U pričama o zimi najviše im se svidjela sliko-priča Zimski dan i Pingvin Pingo. Veselo i vedro raspoloženje poticali smo pjevanjem pjesmica: Zima, zima-e pa šta je i Zeko i potočić, za koje su djeca sama izmišljali pokrete.                                                       
Putem stolno-didaktičkih igara: uparivali smo odjeću, hranili pingvina plastificiranim ribicama i slagali memory kartice snjegovića. Zabavljali smo se i “otputovali” na daleki i hladni Antartik i upoznali se s polarnim medvjedima i pingvinima. Kroz fotogaleriju možete uživati u našoj Zimskoj priči.

Seraphinite AcceleratorOptimized by Seraphinite Accelerator
Turns on site high speed to be attractive for people and search engines.