Aktivnosti u listopadu i studenom

Mjesec  listopad protekao je u prilagodbi novoupisane djece, koja su se vrlo brzo snašla novom prostoru te prihvatila nove prijatelje i odgojiteljice.

Mališani su osobito uživali u jutarnjoj tjelovježbi. Tjelesnim aktivnostima na terasi i u dvorani utjecali smo na razvoj motorike, krupnih i sitnih mišićnih skupina te na zdravlje i otpornost dječjeg organizma.
Dane kruha obilježili smo pjesmom o pekaru. Ponudili smo tijesto kako bi potaknuli razvoj svih osjetila. Djeca su gnječila, mijesila i pravila razne oblike od tijesta te su modelirala pekarske proizvode. Kroz ovakve aktivnosti razvijali su pozitivnu sliku o sebi.

U studenom smo poticali likovni izraz djece slikanjem temperama, modeliranjem te lijepljenjem kolaža. Kroz priče, stihove i kazališne predstave bogatili smo njihov rječnik, kreativnost i motivirali smo ih na izražavanje. Jesen smo obogatili kroz različite aktivnosti: glazbene, likovne i istraživačke. Dodirivali smo i osluškivali šuštanje lišća, upoznali jesenske plodove. Usvajali spoznaje vezane uz životinje te sve popratili prigodnim recitacijama, pjesmama i pričama. Evo kratkog pregleda nekih od aktivnosti odrađenih tijekom mjeseca listopada i studenog kojih se valja prisjetiti.

Odgojiteljice Anica Tominac i Katica Pućo

 

{unitegallery fgdb}

Odgovori