Advent i „Sveti Niko svijetom šeta“…

Advent je najljepše vrijeme u godini – vrijeme zajedništva i iščekivanja Božića. Prosinac je u Dječjem vrtiću najradosniji mjesec u godini pa tako i u našem „Pupoljku“. Aktivnosti u vrtiću usmjerili smo na pripreme za veliki blagdan te nastojanju da se vrijeme adventa provede u veselju i druženju.

Pričama, recitacijama, likovnim i glazbenim aktivnostima djeci smo nastojali približiti značenje adventa i Božića. Kroz razne glazbene, likovne, istraživačke i kreativne aktivnosti te kroz čitanje priča i raznu didaktiku obilježili smo vrijeme početka adventa i vrijeme koje nam se bliži.

Zajedno smo u našoj sobi dnevnog boravka s veseljem upalili 1. adventsku svijeću. Adventski vijenac stavili smo na stol da bude bliži djeci. Također, pripremili smo adventski kalendar u obliku čizmica koje imaju „poruke dana“ te koje svaki dan zajedno pročitamo.

Pripremili smo se za dolazak svetog Nikole kroz razne likovne, pred čitalačke, matematičke  i glazbene aktivnosti. Pčelice su izrađivale svoje čizmice za svetog Nikolu, kapice (mitre) sv. Nikole, ukrašavali su bradu svetom Nikoli čime su prikazali razvijanje svoje kreativnosti i mašte. U pred čitalačkoj aktivnosti sudjelovale su djevojčice M.C., L.A. i T.Đ. koje su vješto pisale listu želja za svetog Nikolu. Također, naučili smo recitaciju „Sveti Nikola“ koju smo zajedno pripremili za dolazak svetog Nikole. Nestrpljivo ga iščekujemo!